Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Renkli patates salatası
Renkli patates salatası
Pratik Renkli patates salatası Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1.5 kg patates
1 havuç
3 pancar
6 taze soğan
1 demet maydanoz
4 çorba kaşığı mayonez
2 limonun suyu
tuz

Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın. Pancarları haşlayıp rendeleyin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Patatesli karışımın üçte birine havuç ekleyip karıştırın. Karışımı suyla nemlendirilmiş şekilli bir kalıba alın. Patateslerin kalan kısmının yarısıyla taze soğanı ve maydanozu karıştırın. Kalanına da pancar ekleyip karıştırın. Havuçlu patates üzerine taze soğanlı patatesi, onun üzerine de pancarlı patatesi ekleyin. Kalıbı buzdolabında yarım saat bekletin. Salatayı düz bir tabağa ters çevirip aktarın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa ve taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri