Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Renkli patates salatası
Renkli patates salatası
Pratik Renkli patates salatası Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1.5 kg patates
1 havuç
3 pancar
6 taze soğan
1 demet maydanoz
4 çorba kaşığı mayonez
2 limonun suyu
tuz

Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın. Pancarları haşlayıp rendeleyin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Patatesli karışımın üçte birine havuç ekleyip karıştırın. Karışımı suyla nemlendirilmiş şekilli bir kalıba alın. Patateslerin kalan kısmının yarısıyla taze soğanı ve maydanozu karıştırın. Kalanına da pancar ekleyip karıştırın. Havuçlu patates üzerine taze soğanlı patatesi, onun üzerine de pancarlı patatesi ekleyin. Kalıbı buzdolabında yarım saat bekletin. Salatayı düz bir tabağa ters çevirip aktarın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri