Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Renkli patates salatası
Renkli patates salatası
Pratik Renkli patates salatası Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1.5 kg patates
1 havuç
3 pancar
6 taze soğan
1 demet maydanoz
4 çorba kaşığı mayonez
2 limonun suyu
tuz

Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın. Pancarları haşlayıp rendeleyin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Patatesli karışımın üçte birine havuç ekleyip karıştırın. Karışımı suyla nemlendirilmiş şekilli bir kalıba alın. Patateslerin kalan kısmının yarısıyla taze soğanı ve maydanozu karıştırın. Kalanına da pancar ekleyip karıştırın. Havuçlu patates üzerine taze soğanlı patatesi, onun üzerine de pancarlı patatesi ekleyin. Kalıbı buzdolabında yarım saat bekletin. Salatayı düz bir tabağa ters çevirip aktarın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabımızın içerisine unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Hakan Bey'den Yunan Mutfağı'na ait bir yemek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri