Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakal topları
Portakal topları
Pratik Portakal topları Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı: 6 adet portakalın içini oyun. Çıkan için suyunu süzün. Portakal suyu, 400 gram lor peyniri, 2 çorba kaşığı tozşeker, bir tutam tarçın ve 1 kahve fincanı ince kıyılmış antepfıstığını boza kıvamı alana kadar karıştırın. Karışımı portakalların içine doldurun. Toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Yeşil mercimeği tencereye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve haşlayın. Üzerine biber salçası, bulgur ve tuz ekleyin.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri