Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakal topları
Portakal topları
Pratik Portakal topları Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı: 6 adet portakalın içini oyun. Çıkan için suyunu süzün. Portakal suyu, 400 gram lor peyniri, 2 çorba kaşığı tozşeker, bir tutam tarçın ve 1 kahve fincanı ince kıyılmış antepfıstığını boza kıvamı alana kadar karıştırın. Karışımı portakalların içine doldurun. Toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Kremayı küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri