Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Paçanga böreği
Paçanga böreği
Pratik Paçanga böreği Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı:  4 adet yufkayı üst üste koyarak dörde bölün. Yufkaların yuvarlar kenarlarını biraz katlayıp, üzerine dilimlenmiş 4 adet halka sucuğu dizin. Üzerine doğranmış çarliston biber, onun da üzerine dilimlenmiş domates ve ince kıyılmış kaşar peyniri yerleştirin. Yufkanın iki kenarını bohça gibi katlayıp üç parmak genişliğinde sararak kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri