Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nar Ekşili Acılı Ezme
Nar Ekşili Acılı Ezme
Pratik Nar Ekşili Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler:
3-4 adet domates
2 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızı pul biber,sumak

Hazırlanışı:
Domates ve soğanı soyup bıçakla çok ince şekilde kıyın. Maydanozu iyice yıkadıktan sonra  aynı şekilde  doğrayın daha sonra domates, soğan, maydanoz, nar ekşisi, sumak,  limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kırmızı pul biberi derin bir kâsede çatalla ezerek karıştırın. Servis tabağına alıp istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.


Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri