Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nar Ekşili Acılı Ezme
Nar Ekşili Acılı Ezme
Pratik Nar Ekşili Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler:
3-4 adet domates
2 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızı pul biber,sumak

Hazırlanışı:
Domates ve soğanı soyup bıçakla çok ince şekilde kıyın. Maydanozu iyice yıkadıktan sonra  aynı şekilde  doğrayın daha sonra domates, soğan, maydanoz, nar ekşisi, sumak,  limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kırmızı pul biberi derin bir kâsede çatalla ezerek karıştırın. Servis tabağına alıp istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.


Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri