Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar salatası
Mantar salatası
Pratik Mantar salatası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg mantar
1 havuç
5-6 kornişon turşu
8-10 yeşil zeytin
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 limonun suyu
tuz
1’er tatlı kaşığı yenibahar, kırmızıbiber, karabiber
süslemek için: maydanoz yaprakları

Hazırlanışı: Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün. Kornişon tursu ve havucu küp şeklinde doğrayın. Mantar ve zeytinleri dilimleyin. Maydanozu yıkayıp kıyın. Geniş bir kapta sıvıyağ, limon suyu, yenibahar, kırmızıbiber, karabiber ve tuzu karıştırın. Mantar, havuç, zeytin ve kornişon tursuyu sosa ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Servis tabağına alın. Havuç dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.


Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri