Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar salatası
Mantar salatası
Pratik Mantar salatası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg mantar
1 havuç
5-6 kornişon turşu
8-10 yeşil zeytin
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 limonun suyu
tuz
1’er tatlı kaşığı yenibahar, kırmızıbiber, karabiber
süslemek için: maydanoz yaprakları

Hazırlanışı: Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün. Kornişon tursu ve havucu küp şeklinde doğrayın. Mantar ve zeytinleri dilimleyin. Maydanozu yıkayıp kıyın. Geniş bir kapta sıvıyağ, limon suyu, yenibahar, kırmızıbiber, karabiber ve tuzu karıştırın. Mantar, havuç, zeytin ve kornişon tursuyu sosa ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Servis tabağına alın. Havuç dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.


Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri