Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar pilaki
Mantar pilaki
Pratik Mantar pilaki Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg mantar
1 havuç, 1 soğan
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
süslemek için: maydanoz yaprakları, tuz

Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Tencerede sıvıyağı ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Havuç ve mantarları ilave edip orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Yeteri kadar su ve tuz ekleyip mantarlar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Maydanozla süsleyip servis yapın.


Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri