Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Levrek pilaki
Levrek pilaki
Pratik Levrek pilaki Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
1 levrek fileto
yarım havuç
1 adet patates
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet çuska biber
1 adet dolmalık biber
yarım soğan
1 çay fincanı su
2 defne yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay kaşığı beyazbiber
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Havuç, patates ve biberleri temizleyip yıkayın ve küp küp doğrayın. Soğana ilave edip soteleyin. Levreği 4 parçaya ayırın ve tavaya ekleyin. Tavayı sık sık sallayıp iki üç dakika pişirin. Defneyaprağı, beyazbiber, limon suyu ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın


Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.

Patatesleri yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın.

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri