Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kurufasulye pilakisi
Kurufasulye pilakisi
Pratik Kurufasulye pilakisi Tarifi

Malzemeler: 7-8 kişilik
Yarım kg kurufasulye
¾ çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet domates
6-7 diş sarımsak
yarım çorba kaşığı tozşeker
tuz, ¼ limonun suyu
yarım demet dereotu

Hazırlanışı: Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın. Sonra fasulyeleri tekrar yıkayarak basınçlı bir tencereye alın. Üzerine, 2 parmak aşacak kadar su ilave edin ve fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp ateşten alın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıp piyazlık doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Dilimlenmiş havucu da ekleyip yarım dakika daha kavurun. Bu arada patatesleri kuşbası iriliğinde doğrayın. Patatesleri tenceredeki sebzelere ilave edip, 1 dakika daha sebzeler hafifçe yumuşayana dek karıştırarak kavurun. Ardından kurufasulyeyi, çekirdekleri ayıklanıp rendelenmiş domatesleri, dövülmüş sarımsakları, tozşekeri ve tuzu tencereye ilave edin. Üzerine, 2 parmak aşacak kadar suyu ekleyip, ağır ateşte sebzeler ve fasulyeler yumuşayana dek pişirin. Ateşten alıp pilakiyi soğutun ve üzerine limon suyu gezdirin. Ardından kıyılmış dereotu serpip servis yapın. 

Kaynak: Sofra


Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Mutfaktayız yemek kursunun sahibi Semen Zihnioğlu'ndan çok pratik bir tarif. Hem vitaminli hem de yapması çok keyifli...

Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri