Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuru fasulye paçası
Kuru fasulye paçası
Pratik Kuru fasulye paçası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1.5 su bardağı kuru fasulye
2 domates
1 tatlı kaşığı sirke
8 dal taze nane
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 havuç, tuz

Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Soğanı ve domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip ezin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Havuçları ekleyip kavurun. Salça ve sarımsağı ilave edip biraz daha kavurun. Bir miktar su ve sirke ilave edip bir taşım kaynatın. Kuru fasulyeyi ekleyip 10 dakika pişirin. Domatesi ilave edip tuzla tatlandırın. Fasulye yumuşadığında tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp servis yapın.


Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Mayayı ılık bir bardak suda ezin. lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasını açın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri