Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuru fasulye paçası
Kuru fasulye paçası
Pratik Kuru fasulye paçası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1.5 su bardağı kuru fasulye
2 domates
1 tatlı kaşığı sirke
8 dal taze nane
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 havuç, tuz

Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Soğanı ve domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip ezin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Havuçları ekleyip kavurun. Salça ve sarımsağı ilave edip biraz daha kavurun. Bir miktar su ve sirke ilave edip bir taşım kaynatın. Kuru fasulyeyi ekleyip 10 dakika pişirin. Domatesi ilave edip tuzla tatlandırın. Fasulye yumuşadığında tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp servis yapın.


Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Derya Aydın'dan değişik bir tat. Vejetaryanlar ve diyet yapanlar için denenmesi gereken bir tarif...

Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri