Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keçi peynirli kavun carpaccio
Keçi peynirli kavun carpaccio
Pratik Keçi peynirli kavun carpaccio Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
bir miktar keçi peyniri (tulum peyniri)
doğranmış karışık taze baharat (fesleğen, taragon, maydanoz, dereotu)
1 dilim kavun
sos için: 1 bardak portakal suyu
birkaç yemek kaşığı şeker
dekor için: bir yaprak taze nane
1 adet grisini
iki adet kurutulmuş domates
zeytinyağı

Hazırlanışı: Küçük bir tencereye portakal suyunu ve şekeri ilave edip 20-25 dakika kaynatın. Portakal suyu azaldığında koyu bir kıvam alacaktır, sos hazır olmuş demektir. 1 dilim kavunu uç kısımlarından kesip düzgün bir şekil verin. 5 mm eninde incecik dilimler yapın. Doğradığınız kavunları düzgün bir şekilde tabağa yerleştirin. Keçi peynirini taze baharatlarla iyice harmanlayın ve küçük bir kalıp yardımıyla şekil verin. Şekil verdiğiniz keçi peynirini de tabaktaki kavunun yanına yerleştirin. Taze nane ve grisini ile süsleyin. Dilerseniz zeytinyağında beklettiğiniz kurutulmuş domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp servis tabağına serpiştirebilirsiniz. Üzerine portakal sosunu dökerek servis edin.


Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri