Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keçi peynirli kavun carpaccio
Keçi peynirli kavun carpaccio
Pratik Keçi peynirli kavun carpaccio Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
bir miktar keçi peyniri (tulum peyniri)
doğranmış karışık taze baharat (fesleğen, taragon, maydanoz, dereotu)
1 dilim kavun
sos için: 1 bardak portakal suyu
birkaç yemek kaşığı şeker
dekor için: bir yaprak taze nane
1 adet grisini
iki adet kurutulmuş domates
zeytinyağı

Hazırlanışı: Küçük bir tencereye portakal suyunu ve şekeri ilave edip 20-25 dakika kaynatın. Portakal suyu azaldığında koyu bir kıvam alacaktır, sos hazır olmuş demektir. 1 dilim kavunu uç kısımlarından kesip düzgün bir şekil verin. 5 mm eninde incecik dilimler yapın. Doğradığınız kavunları düzgün bir şekilde tabağa yerleştirin. Keçi peynirini taze baharatlarla iyice harmanlayın ve küçük bir kalıp yardımıyla şekil verin. Şekil verdiğiniz keçi peynirini de tabaktaki kavunun yanına yerleştirin. Taze nane ve grisini ile süsleyin. Dilerseniz zeytinyağında beklettiğiniz kurutulmuş domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp servis tabağına serpiştirebilirsiniz. Üzerine portakal sosunu dökerek servis edin.


Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.

Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri