Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keçi peynirli kavun carpaccio
Keçi peynirli kavun carpaccio
Pratik Keçi peynirli kavun carpaccio Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
bir miktar keçi peyniri (tulum peyniri)
doğranmış karışık taze baharat (fesleğen, taragon, maydanoz, dereotu)
1 dilim kavun
sos için: 1 bardak portakal suyu
birkaç yemek kaşığı şeker
dekor için: bir yaprak taze nane
1 adet grisini
iki adet kurutulmuş domates
zeytinyağı

Hazırlanışı: Küçük bir tencereye portakal suyunu ve şekeri ilave edip 20-25 dakika kaynatın. Portakal suyu azaldığında koyu bir kıvam alacaktır, sos hazır olmuş demektir. 1 dilim kavunu uç kısımlarından kesip düzgün bir şekil verin. 5 mm eninde incecik dilimler yapın. Doğradığınız kavunları düzgün bir şekilde tabağa yerleştirin. Keçi peynirini taze baharatlarla iyice harmanlayın ve küçük bir kalıp yardımıyla şekil verin. Şekil verdiğiniz keçi peynirini de tabaktaki kavunun yanına yerleştirin. Taze nane ve grisini ile süsleyin. Dilerseniz zeytinyağında beklettiğiniz kurutulmuş domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp servis tabağına serpiştirebilirsiniz. Üzerine portakal sosunu dökerek servis edin.


Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Hem kahvaltı hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Özellikle yemek yapmaya yeni başlayan bekarlara özel. Yumurta, domates, biber olsun yeter...

Dark rom dışındaki malzemeler karıştırılarak kırık buzlu bardağa konur. Üzerine de dark rom damlatılarak ilave edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri