Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak kuleleri
Kabak kuleleri
Pratik Kabak kuleleri Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı: 6 adet kabağı istediğiniz yükseklikte kesip, içlerini oyun. Önceden ıslatılmış 2 su bardağı ince bulgur, 1 adet rendelenmiş soğan, 100 gram kıyma, tuz, karabiber ve 1 adet yumurtayı iyice yoğurun. Bir tutam kurutulmuş reyhan ilave edip, karıştırın. Karışımdan küçük toplar yaparak kabakların içine doldurun. Kaynayan tuzlu suya atarak haşlayın. Üzerine pulbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri