Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kısır
Kısır
Pratik Kısır Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 çorba kaşığı ince bulgur
1 salçalık kırmızı biber
1 adet dolmalık sarıbiber
1 çarliston biber
1 soğan
yarım domates
2 dal maydanoz
2 dal dereotu
2 dal taze nane
1 dal kereviz yaprağı
1 dal kişniş
1’er çorba kaşığı ceviz ve fındık
sos için: 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates suyu
yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı çemen tozu

Hazırlanışı: Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin. Üzerine bir kapak kapatıp suyu çekene kadar bekletin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince kıyın. Domates ve soğanı soyup kıyın. Maydanoz, dereotu, nane, kereviz, kişnişi yıkayıp süzün ve kıyın. Domates suyu, limon suyu, sızma zeytinyağı, tuz, karabiber, tozşeker ve çeken tozunu bir kapta karıştırın. Soğan, domates, bulgur, ceviz, fındık ve biberleri bir kapta harmanlayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.


Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri