Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kısır
Kısır
Pratik Kısır Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 çorba kaşığı ince bulgur
1 salçalık kırmızı biber
1 adet dolmalık sarıbiber
1 çarliston biber
1 soğan
yarım domates
2 dal maydanoz
2 dal dereotu
2 dal taze nane
1 dal kereviz yaprağı
1 dal kişniş
1’er çorba kaşığı ceviz ve fındık
sos için: 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates suyu
yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı çemen tozu

Hazırlanışı: Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin. Üzerine bir kapak kapatıp suyu çekene kadar bekletin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince kıyın. Domates ve soğanı soyup kıyın. Maydanoz, dereotu, nane, kereviz, kişnişi yıkayıp süzün ve kıyın. Domates suyu, limon suyu, sızma zeytinyağı, tuz, karabiber, tozşeker ve çeken tozunu bir kapta karıştırın. Soğan, domates, bulgur, ceviz, fındık ve biberleri bir kapta harmanlayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.


Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri