Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Humus salatası
Humus salatası
Pratik Humus salatası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı nohut
yarım su bardağı tahin
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. Sarımsakları temizleyip ezin. Nohudu blenderden geçirip püre haline getirin. Yarım su bardağı tahin, tuz ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Karışımı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzeltin. Zeytinyağında kızdırılmış kırmızı tozbiberi üzerine ekleyip servis yapın.


Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri