Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hibeş
Hibeş
Pratik Hibeş Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı tahin
2 su bardağı su
1 limonun suyu
1 tutam kimyon
1 tutam kırmızı tozbiber
süslemek için: kiraz domates, salatalık dilimleri

Hazırlanışı: Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin. Karışım tam kıvamını alınca kimyon ve kırmızı tozbiber serpip çırpmaya devam edin. Kiraz domates ve salatalık dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın.

Margarini bir tavada eritin. Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin.

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Uluslararası şefler yarışmasında iki altın madalya kazanan Esat Özata'dan çok özel bir tarif. Farklı bir mutfak denemek isteyenler mutlaka denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri