Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi rulo
Hamsi rulo
Pratik Hamsi rulo Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg hamsi
1 su bardağı un
yarım haşlanmış tavuk göğsü
yarım su bardağı süt kreması
1 avuç içi kadar haşlanmış nuar
4 dolmalık fıstık
4/5 mantar
5 kapari çiçeği
1 kornişon turşu
yarım demet maydanoz
10 yeşil zeytin
kızartmak için: sıvıyağ
sos için: 1 su bardağı süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası

Hazırlanışı: Un, süt kreması, nuar ve tavuk etini robottan geçirin. Maydanozu temizleyip kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Fıstık, mantar, kapari çiçeği, kornişon turşu, maydanoz ve zeytinleri kıyıp etli harçla karıştırın. Sos için; 1 yumurta, 2 kaşık un, 1 bardak süt ve salçayı derin bir kapta çırpın. Hamsileri temizleyip kılçığını çıkarın. Bol suyla yıkayıp süzülmesi için süzgece aktarın. Kremalı harcı hamsilerin üzerine sürüp rulo şeklinde sarın. Kürdanla tutturun. Sütlü sosa bulayıp kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Roka yaprakları, kiraz domates ve dereotuyla süsleyip servis yapın.


Un, süt kreması, nuar ve tavuk etini robottan geçirin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri