Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gavurdağı salatası
Gavurdağı salatası
Pratik Gavurdağı salatası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
3 sivribiber
2 domates
1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz içi
5-6 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz

Hazırlanışı: Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayın, sarımsakları temizleyip ezin. Nane, maydanoz ve dereotunu kıyın. Domatesleri salata tabağının ortasına yerleştirip kıyılmış nane, maydanoz ve dereotunu çevresine yayın. Domatesin üzerine cevizle karıştırılmış soğanı ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz ve pulbiberi ayrı bir kasede karıştırın, sosu salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.

Not: Urfa’ya özgü bir lezzet olan Gavurdağı Salatası, yörede nar ekşisi ile yapılıyor. Salataya tatlı-ekşi bir lezzet veren nar ekşisi yerine limon suyu kullanabilirsiniz.


Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın.

Akdeniz yeşillikleriyle yapılan ve çok pratik bir tarif olan ızgara somon balığı salatasını İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç anlattı...

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri