Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gavurdağı salatası
Gavurdağı salatası
Pratik Gavurdağı salatası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
3 sivribiber
2 domates
1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz içi
5-6 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz

Hazırlanışı: Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayın, sarımsakları temizleyip ezin. Nane, maydanoz ve dereotunu kıyın. Domatesleri salata tabağının ortasına yerleştirip kıyılmış nane, maydanoz ve dereotunu çevresine yayın. Domatesin üzerine cevizle karıştırılmış soğanı ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz ve pulbiberi ayrı bir kasede karıştırın, sosu salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.

Not: Urfa’ya özgü bir lezzet olan Gavurdağı Salatası, yörede nar ekşisi ile yapılıyor. Salataya tatlı-ekşi bir lezzet veren nar ekşisi yerine limon suyu kullanabilirsiniz.


Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in başarılı aşçısından keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri