Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında Sarmısaklı Domates
Fırında Sarmısaklı Domates
Pratik Fırında Sarmısaklı Domates Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri domates
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
 
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapın.

Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder. Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.


Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Çocukların çok seveceği ve keyifle yiyeceği çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri