Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekşili aya sulusu
Ekşili aya sulusu
Pratik Ekşili aya sulusu Tarifi

Malzemeler:
Sosu için:
• 2 adet kuru soğan
• 300 gr. sıvı yağ
• 30 gr. salça
• 10 gr. un
• 100 gr. haşlanmış nohut
• 10 gr. sarımsak
• 10 gr. sumak ekşisi
Köfte için:
• 500 gr. yağsız kıyma
• 1 adet yumurta
• 10 gr. tuz
• 5 gr. kekik
• 5 gr. karabiber
• 5 gr. un

Hazırlanışı: Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir. Arzu edilirse domates ve biber ilave edilir. 5 dakika kaynatılır. Sumak ekşisi eklenir. Köfteleri hazırlamak için malzemeler karıştırılır, hamur yoğrulur. Yuvarlak köfteler kesilerek bir taşım suda kaynatılır. Ardından sosla birlikte pişirilerek servise hazır hale getirilir. Arzu edilirse yağda kavrulmuş nane eklenebilir. Yöreye özgü dövme aşı ile servis edilir.

Kaynak: Gastronomi


Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Dark rom dışındaki malzemeler karıştırılarak kırık buzlu bardağa konur. Üzerine de dark rom damlatılarak ilave edilir.

Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın.

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri