Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekşili aya sulusu
Ekşili aya sulusu
Pratik Ekşili aya sulusu Tarifi

Malzemeler:
Sosu için:
• 2 adet kuru soğan
• 300 gr. sıvı yağ
• 30 gr. salça
• 10 gr. un
• 100 gr. haşlanmış nohut
• 10 gr. sarımsak
• 10 gr. sumak ekşisi
Köfte için:
• 500 gr. yağsız kıyma
• 1 adet yumurta
• 10 gr. tuz
• 5 gr. kekik
• 5 gr. karabiber
• 5 gr. un

Hazırlanışı: Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir. Arzu edilirse domates ve biber ilave edilir. 5 dakika kaynatılır. Sumak ekşisi eklenir. Köfteleri hazırlamak için malzemeler karıştırılır, hamur yoğrulur. Yuvarlak köfteler kesilerek bir taşım suda kaynatılır. Ardından sosla birlikte pişirilerek servise hazır hale getirilir. Arzu edilirse yağda kavrulmuş nane eklenebilir. Yöreye özgü dövme aşı ile servis edilir.

Kaynak: Gastronomi


Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın. Çırptığınız yumurtaya süt ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri