Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekşili aya sulusu
Ekşili aya sulusu
Pratik Ekşili aya sulusu Tarifi

Malzemeler:
Sosu için:
• 2 adet kuru soğan
• 300 gr. sıvı yağ
• 30 gr. salça
• 10 gr. un
• 100 gr. haşlanmış nohut
• 10 gr. sarımsak
• 10 gr. sumak ekşisi
Köfte için:
• 500 gr. yağsız kıyma
• 1 adet yumurta
• 10 gr. tuz
• 5 gr. kekik
• 5 gr. karabiber
• 5 gr. un

Hazırlanışı: Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir. Arzu edilirse domates ve biber ilave edilir. 5 dakika kaynatılır. Sumak ekşisi eklenir. Köfteleri hazırlamak için malzemeler karıştırılır, hamur yoğrulur. Yuvarlak köfteler kesilerek bir taşım suda kaynatılır. Ardından sosla birlikte pişirilerek servise hazır hale getirilir. Arzu edilirse yağda kavrulmuş nane eklenebilir. Yöreye özgü dövme aşı ile servis edilir.

Kaynak: Gastronomi


Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dana jambonun her iki tarafını, tavada, hafifçe kızarana kadar pişirin. Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde kızartın.

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri