Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekşili aya sulusu
Ekşili aya sulusu
Pratik Ekşili aya sulusu Tarifi

Malzemeler:
Sosu için:
• 2 adet kuru soğan
• 300 gr. sıvı yağ
• 30 gr. salça
• 10 gr. un
• 100 gr. haşlanmış nohut
• 10 gr. sarımsak
• 10 gr. sumak ekşisi
Köfte için:
• 500 gr. yağsız kıyma
• 1 adet yumurta
• 10 gr. tuz
• 5 gr. kekik
• 5 gr. karabiber
• 5 gr. un

Hazırlanışı: Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir. Arzu edilirse domates ve biber ilave edilir. 5 dakika kaynatılır. Sumak ekşisi eklenir. Köfteleri hazırlamak için malzemeler karıştırılır, hamur yoğrulur. Yuvarlak köfteler kesilerek bir taşım suda kaynatılır. Ardından sosla birlikte pişirilerek servise hazır hale getirilir. Arzu edilirse yağda kavrulmuş nane eklenebilir. Yöreye özgü dövme aşı ile servis edilir.

Kaynak: Gastronomi


Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fulden Ekinci'den lezzetli bir tarif

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri