Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dereotlu kabak
Dereotlu kabak
Pratik Dereotlu kabak Tarifi

Hazırlanış: Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın. Üzerine tuz ve karabiber ilave edip iyice çırpın. 3 çorba kaşığı unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışıma azar azar 2 çorba kaşığı soda ilave ederek akışkan kıvamlı bir harç elde edin. Yarım demet dereotunu incecik kıyarak harca ekleyin. Halka dilimlediğiniz kabakları harca bulayıp, kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Ilındığında sarımsaklı yoğurtla servis yapın.


Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Çikolatayı rendeleyip, bekletin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip, yoğurun.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri