Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dereotlu kabak
Dereotlu kabak
Pratik Dereotlu kabak Tarifi

Hazırlanış: Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın. Üzerine tuz ve karabiber ilave edip iyice çırpın. 3 çorba kaşığı unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışıma azar azar 2 çorba kaşığı soda ilave ederek akışkan kıvamlı bir harç elde edin. Yarım demet dereotunu incecik kıyarak harca ekleyin. Halka dilimlediğiniz kabakları harca bulayıp, kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Ilındığında sarımsaklı yoğurtla servis yapın.


Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Margarin ile şekeri karıştırarak iyice çırpın. Çırptığınız malzemeye yumurtaları iyice yedirerek ekleyin.

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri