Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ciğer kavurma
Ciğer kavurma
Pratik Ciğer kavurma Tarifi

Hazırlanışı: Öncelikle 2 adet kuzu ciğerini irice doğrayın. İyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Haşlanan ciğerleri bu defa çok ufak doğrayın. Tencerede çorba kaşığı zeytinyağında, 1 adet ince doğranmış soğanı kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı salça, tuz, karabiber, kimyon, bir tutam biberiye ve ince doğranmış 1 adet kırmızı biberi ekleyin. Bir demet taze soğanı ve maydanozu incecik kıyıp, tencereye ekleyin. Hepsini iyice soteledikten sonra, sıcak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Öncelikle 2 adet kuzu ciğerini irice doğrayın. İyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Haşlanan ciğerleri bu defa çok ufak doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri