Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberli ceviz
Biberli ceviz
Pratik Biberli ceviz Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
5 su bardağı dövülmüş ceviz
500 gram sivribiber
2 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

Hazırlanışı: Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin. Tavada kalan zeytinyağına unu ekleyip pembeleştirin. Ceviz, sarımsak, sirke, tuz ve suyu ekleyip hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı biberlerin üzerine dökün. Ayırdığınız biberlerle süsleyip servis yapın.


Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Hiç şerbeti meyve suyundan yapılan tatlı yaptınız ve tattınız mı? İşte size güzel bir fırsat...

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri