Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberli ceviz
Biberli ceviz
Pratik Biberli ceviz Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
5 su bardağı dövülmüş ceviz
500 gram sivribiber
2 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

Hazırlanışı: Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin. Tavada kalan zeytinyağına unu ekleyip pembeleştirin. Ceviz, sarımsak, sirke, tuz ve suyu ekleyip hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı biberlerin üzerine dökün. Ayırdığınız biberlerle süsleyip servis yapın.


Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri