Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberli ahtapot
Biberli ahtapot
Pratik Biberli ahtapot Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
100 gram ahtapot
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
2 salçalık kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Ahtapot etini süzüp ince doğrayın. Sarımsaklı karışımda 20 dakika bekletin. Kırmızıbiberleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Ahtapot etini süzüp başka bir kaba alın. Aynı sosta 20 dakika kadar biberleri dinlendirin ve süzün. Ahtapot etini biberlerin içine doldurup servis yapın.


Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Limon suyunu ilave edin.

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri