Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberli ahtapot
Biberli ahtapot
Pratik Biberli ahtapot Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
100 gram ahtapot
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
2 salçalık kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Ahtapot etini süzüp ince doğrayın. Sarımsaklı karışımda 20 dakika bekletin. Kırmızıbiberleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Ahtapot etini süzüp başka bir kaba alın. Aynı sosta 20 dakika kadar biberleri dinlendirin ve süzün. Ahtapot etini biberlerin içine doldurup servis yapın.


Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri