Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biber çanakları
Biber çanakları
Pratik Biber çanakları Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı: 5 adet renkli biberi enine ikiye bölün. İçlerini temizleyin. Kaynar suya batırıp çıkarın ve kenara alın. 2 su bardağı haşlanmış bezelye, tuz, 1 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını mikserde püre haline getirin. 1-2 çorba kaşığı süzme yoğurt ilave edin. Karışımı biberlerin içine doldurun. Soğuk olarak servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin. Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut tarifi, çocukların vazgeçemeyeceği bir tat. Mutlaka deneyin...

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri