Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biber çanakları
Biber çanakları
Pratik Biber çanakları Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı: 5 adet renkli biberi enine ikiye bölün. İçlerini temizleyin. Kaynar suya batırıp çıkarın ve kenara alın. 2 su bardağı haşlanmış bezelye, tuz, 1 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını mikserde püre haline getirin. 1-2 çorba kaşığı süzme yoğurt ilave edin. Karışımı biberlerin içine doldurun. Soğuk olarak servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemekevi.tv okuyucularınden Ziya Çoşkun'un Uşak yöresine ait enfes tatlı tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri