Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baharat soslu top köfte
Baharat soslu top köfte
Pratik Baharat soslu top köfte Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
400 gram yağsız dana kıyması
400 gram koyun kıyması
4 dilim ekmek içi
1 su bardağı süt
2 diş sarımsak
3 soğan
yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 kase un
tuz, karabiber, kekik, tarçın, mercanköşk
kızartmak için: sıvıyağ
baharat sos için: 4 domates
yarımşar demet roka ve maydanoz
2 dal taze nane
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun. Sarımsakları ezip, soğanları kıyın. Maydanozu yıkayıp süzün ve kıyın. Dana ve koyun kıymasını derin bir kaba alın. Ekmek için, sarımsak, soğan, maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe suyla nemlendirdiğiniz elinizle yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Köfteleri una bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Baharat sos için; domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Roka, nane ve maydanozu yıkayıp süzün ve kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Domates ve yeşillikleri ekleyip soteleyin. Tuz ve karabiberler tatlandırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Baharat sos eşliğinde servis yapın.


Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.

Yumurtaları derin bir kasede çırpın. İçine erimiş margarin, zeytinyağı ile yoğurdu ekleyip karıştırın.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant şeflerinden Alpay Zaman'dan yılbaşı sofraları için muhteşem balık yemeği bir tarifi..

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri