Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baharat soslu top köfte
Baharat soslu top köfte
Pratik Baharat soslu top köfte Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
400 gram yağsız dana kıyması
400 gram koyun kıyması
4 dilim ekmek içi
1 su bardağı süt
2 diş sarımsak
3 soğan
yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 kase un
tuz, karabiber, kekik, tarçın, mercanköşk
kızartmak için: sıvıyağ
baharat sos için: 4 domates
yarımşar demet roka ve maydanoz
2 dal taze nane
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun. Sarımsakları ezip, soğanları kıyın. Maydanozu yıkayıp süzün ve kıyın. Dana ve koyun kıymasını derin bir kaba alın. Ekmek için, sarımsak, soğan, maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe suyla nemlendirdiğiniz elinizle yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Köfteleri una bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Baharat sos için; domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Roka, nane ve maydanozu yıkayıp süzün ve kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Domates ve yeşillikleri ekleyip soteleyin. Tuz ve karabiberler tatlandırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Baharat sos eşliğinde servis yapın.


Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri