Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Babaganuş
Babaganuş
Pratik Babaganuş Tarifi

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Malzemeler:
250 gr patlıcan
200 gr tahin
100 gr sarımsak
zeytinyağı
limon
tuz

Hazırlanışı: Patlıcanlar isteğe göre ateşte közlenir ya da fırında pişirilir. Eğer fırında pişirilecekse birkaç yerinden çatalla delinir. Piştikten sonra kabukları soyulur ve süzgece alınarak suyunun süzülmesi sağlanır. Daha sonra patlıcanlar bir mikser veya çatal ile püre haline getirilir. İçine tahini, dövülmüş sarımsağı ve tuzu da eklenerek tekrar karıştırılır. En son olarak limon suyu ve zeytinyağı eklenir.

Afiyet olsun.


Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Akyol'dan farklı bir balık yemeği tarifi

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant şeflerinden Alpay Zaman'dan yılbaşı sofraları için muhteşem balık yemeği bir tarifi..

Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri