Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Börülce piyazı
Börülce piyazı
Pratik Börülce piyazı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı kuru börülce
1 adet soğan
1 demek maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet domates
sosu için: 2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı sumak
tuz, karabiber
üzerine: haşlanmış yumurta

Hazırlanışı: Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Maydanozu ve tüze soğanı iri kıyın. Domatesi küp şeklinde doğrayıp, harmanlayın. Bir kasede nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğen ve sumağı çırpın. Karıştırılmış börülce piyazının üzerine dökün. Tekrar bütün malzemeyi karıştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini dilerseniz haşlanmış yumurta dilimleri ile süsleyip servis yapın.


Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Kuşbaşı hindi etini yıkayıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Etlerin pişmesine yakın tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri