Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Börülce piyazı
Börülce piyazı
Pratik Börülce piyazı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı kuru börülce
1 adet soğan
1 demek maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet domates
sosu için: 2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı sumak
tuz, karabiber
üzerine: haşlanmış yumurta

Hazırlanışı: Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Maydanozu ve tüze soğanı iri kıyın. Domatesi küp şeklinde doğrayıp, harmanlayın. Bir kasede nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğen ve sumağı çırpın. Karıştırılmış börülce piyazının üzerine dökün. Tekrar bütün malzemeyi karıştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini dilerseniz haşlanmış yumurta dilimleri ile süsleyip servis yapın.


Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Buğdayı iyice yıkayın. Su ile birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ilave edin.

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin.

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri