Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Börülce piyazı
Börülce piyazı
Pratik Börülce piyazı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı kuru börülce
1 adet soğan
1 demek maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet domates
sosu için: 2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı sumak
tuz, karabiber
üzerine: haşlanmış yumurta

Hazırlanışı: Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Maydanozu ve tüze soğanı iri kıyın. Domatesi küp şeklinde doğrayıp, harmanlayın. Bir kasede nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğen ve sumağı çırpın. Karıştırılmış börülce piyazının üzerine dökün. Tekrar bütün malzemeyi karıştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini dilerseniz haşlanmış yumurta dilimleri ile süsleyip servis yapın.


Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Banu Hanım'ın pratik kurabiye tarifi...

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri