Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Börülce favası
Börülce favası
Pratik Börülce favası Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı: 2 su bardağı börülceyi tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip, haşlayın. Börülcenin suyunu süzerek robottan geçirin. 1 diş kıyılmış sarımsak, 1 çorba kaşığı mayonez, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ve tuz ilave ederek karıştırın. Cam bir kaba yerleştirin. Buzdolabında dinlendirin. Kurabiye kalıbıyla keserek servis tabağına yerleştirin. Üzerlerini dereotu ve pancar turşusuyla süsleyerek servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında yumuşatılmış margarini şekerle iyice karıştırın. Yumurtaları biber birer ekleyip karıştırmaya devam edin.

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri