Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Acılı ezme
Acılı ezme
Pratik Acılı ezme Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı: 2 adet közlenip kabukları soyulmuş kırmızı biber, 2 adet kabuğu soyulmuş domates, yarım demet maydanoz, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, yarım demet fesleğen ve 1 çorba kaşığı biber salçasını blenderden geçirin. Tuz ve 1 kahve fincanı ince kıyılmış fındığı ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri