Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Acılı ezme
Acılı ezme
Pratik Acılı ezme Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı: 2 adet közlenip kabukları soyulmuş kırmızı biber, 2 adet kabuğu soyulmuş domates, yarım demet maydanoz, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, yarım demet fesleğen ve 1 çorba kaşığı biber salçasını blenderden geçirin. Tuz ve 1 kahve fincanı ince kıyılmış fındığı ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin.

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri