Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şiveydiz
Şiveydiz
Pratik Şiveydiz Tarifi

Hazırlanışı: 1 kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin. Yarım kg kuşbaşı kuzu etini çok az sıvıyağda pembeleştirin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Et yumuşadığında sarımsak ve soğanları ilave edin. Sarımsakların rengi dönünce, 1 su bardağı haşlanmış nohudu ekleyin. Ayrı bir yerde 500 gram yoğurda 1 adet yumurta ilave edip iyice çırpın. Yemeğin suyundan alıp azar azar yoğurda ekleyin. Yoğurt iyice sulandığında yeniden yemeğe ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerine sıvıyağda kızdırılmış naneyi gezdirip servis yapın.


kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri