Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şiveydiz
Şiveydiz
Pratik Şiveydiz Tarifi

Hazırlanışı: 1 kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin. Yarım kg kuşbaşı kuzu etini çok az sıvıyağda pembeleştirin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Et yumuşadığında sarımsak ve soğanları ilave edin. Sarımsakların rengi dönünce, 1 su bardağı haşlanmış nohudu ekleyin. Ayrı bir yerde 500 gram yoğurda 1 adet yumurta ilave edip iyice çırpın. Yemeğin suyundan alıp azar azar yoğurda ekleyin. Yoğurt iyice sulandığında yeniden yemeğe ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerine sıvıyağda kızdırılmış naneyi gezdirip servis yapın.


kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri