Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şiveydiz
Şiveydiz
Pratik Şiveydiz Tarifi

Hazırlanışı: 1 kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin. Yarım kg kuşbaşı kuzu etini çok az sıvıyağda pembeleştirin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Et yumuşadığında sarımsak ve soğanları ilave edin. Sarımsakların rengi dönünce, 1 su bardağı haşlanmış nohudu ekleyin. Ayrı bir yerde 500 gram yoğurda 1 adet yumurta ilave edip iyice çırpın. Yemeğin suyundan alıp azar azar yoğurda ekleyin. Yoğurt iyice sulandığında yeniden yemeğe ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerine sıvıyağda kızdırılmış naneyi gezdirip servis yapın.


kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri