Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şiveydiz
Şiveydiz
Pratik Şiveydiz Tarifi

Hazırlanışı: 1 kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin. Yarım kg kuşbaşı kuzu etini çok az sıvıyağda pembeleştirin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Et yumuşadığında sarımsak ve soğanları ilave edin. Sarımsakların rengi dönünce, 1 su bardağı haşlanmış nohudu ekleyin. Ayrı bir yerde 500 gram yoğurda 1 adet yumurta ilave edip iyice çırpın. Yemeğin suyundan alıp azar azar yoğurda ekleyin. Yoğurt iyice sulandığında yeniden yemeğe ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerine sıvıyağda kızdırılmış naneyi gezdirip servis yapın.


kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri