Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İstiridye dolması
İstiridye dolması
Pratik İstiridye dolması Tarifi

Malzemeler: 3 kişilik
6 istiridye
1 su bardağı pirinç
7 soğan
1 marul
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 çay fincanı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
yarımşar çay kaşığı yenibahar, tarçın, karabiber, tozşeker
1 limonun suyu
2 çay bardağı sıcak su
yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika karıştırarak kavurup 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Maydanoz, dereotunu temizleyip kıyın. Pirinçli karışıma ekleyip karıştırın. Kalan soğanları temizleyip ince doğrayın. Marul yapraklarını yıkayıp süzün. Yayvan bir tencereye soğanları ve marul yapraklarını yerleştirin. İstiridyeleri temizleyip yıkayın ve orta kısmından açın. İstiridyelerin ortasına hazırladığınız iç malzemeden taşmayacak şekilde doldurup kapatın ve tencereye dizin. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu istiridyelerin üzerine gezdirip, 2 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Servis tabağına mevsimine göre dilediğiniz yeşilliği yerleştirip, istiridyelerin üzerine yerleştirin ve servis yapın.


Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri