Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İstiridye dolması
İstiridye dolması
Pratik İstiridye dolması Tarifi

Malzemeler: 3 kişilik
6 istiridye
1 su bardağı pirinç
7 soğan
1 marul
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 çay fincanı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
yarımşar çay kaşığı yenibahar, tarçın, karabiber, tozşeker
1 limonun suyu
2 çay bardağı sıcak su
yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika karıştırarak kavurup 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Maydanoz, dereotunu temizleyip kıyın. Pirinçli karışıma ekleyip karıştırın. Kalan soğanları temizleyip ince doğrayın. Marul yapraklarını yıkayıp süzün. Yayvan bir tencereye soğanları ve marul yapraklarını yerleştirin. İstiridyeleri temizleyip yıkayın ve orta kısmından açın. İstiridyelerin ortasına hazırladığınız iç malzemeden taşmayacak şekilde doldurup kapatın ve tencereye dizin. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu istiridyelerin üzerine gezdirip, 2 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Servis tabağına mevsimine göre dilediğiniz yeşilliği yerleştirip, istiridyelerin üzerine yerleştirin ve servis yapın.


Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri