Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çingene palamutu
Çingene palamutu
Pratik Çingene palamutu Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 palamut
1 tutam kekik
2 domates
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 limon, tuz

Hazırlanışı: Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Soğanları kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Kekik ve tuz serpin. Soğanları balıkların üzerine yayın. Üzerine küp kesilmiş tereyağı serpiştirin. Domateslerin kabuklarını soyun. Limon ve domatesleri dilimleyip balıkların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dereotu, soğan piyazı ve haşlanmış patatesle birlikte servis yapın.


Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mutfaktayız yemek kursunun sahibi Semen Zihnioğlu'ndan çok pratik bir tarif. Hem vitaminli hem de yapması çok keyifli...

Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Bildik yoğurt çorbasının az yoğurt, bol süt ile yapılanı. Tadı çok daha yumuşak oluyor. Tam çocukların seveceği gibi yumuşacık.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri