Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yumurtalı tagilatelle
Yumurtalı tagilatelle
Pratik Yumurtalı tagilatelle Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım paket tagliatelle
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
5 kök ıspanağın yaprakları
bir tutam tozşeker
6 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
4 adet yumurta
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ilave edin. Ispanak yumuşayınca tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Şöyle bir karıştırıp haşlanmış makarnayı tencereye ilave edin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra elinizle ya da bir çatal yardımı ile döndürerek makarna yuvaları hazırlayın ve bir fırın tepsisine yerleştirin (makarna yuvalarının ortasının açık kalmamasına dikkat edin). Daha sonra orta kısımlarına rendelenmiş parmesan peyniri koyun. Her yuvanın üzerine 1 adet yumurta kırın. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurtalar pişene kadar tutun. Fırından alıp servis yapın.

Tagliatelle: Orta incelikte, yassı şeritler biçimindeki İtalyan makarnası. Roma’da fettuccine olarak adlandırılır.

Kaynak: Sofra


Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri