Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yumurtalı tagilatelle
Yumurtalı tagilatelle
Pratik Yumurtalı tagilatelle Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım paket tagliatelle
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
5 kök ıspanağın yaprakları
bir tutam tozşeker
6 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
4 adet yumurta
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ilave edin. Ispanak yumuşayınca tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Şöyle bir karıştırıp haşlanmış makarnayı tencereye ilave edin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra elinizle ya da bir çatal yardımı ile döndürerek makarna yuvaları hazırlayın ve bir fırın tepsisine yerleştirin (makarna yuvalarının ortasının açık kalmamasına dikkat edin). Daha sonra orta kısımlarına rendelenmiş parmesan peyniri koyun. Her yuvanın üzerine 1 adet yumurta kırın. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurtalar pişene kadar tutun. Fırından alıp servis yapın.

Tagliatelle: Orta incelikte, yassı şeritler biçimindeki İtalyan makarnası. Roma’da fettuccine olarak adlandırılır.

Kaynak: Sofra


Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fulden Ekinci'den çok hafif bir tatlı tarifi. Tam da yaza özel bir tarif... mutlaka deneyin..

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra blenderden geçirin. Shaker’a aktarıp üzerine süt ve çilekli dondurmayı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri