Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yumurtalı tagilatelle
Yumurtalı tagilatelle
Pratik Yumurtalı tagilatelle Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım paket tagliatelle
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
5 kök ıspanağın yaprakları
bir tutam tozşeker
6 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
4 adet yumurta
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ilave edin. Ispanak yumuşayınca tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Şöyle bir karıştırıp haşlanmış makarnayı tencereye ilave edin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra elinizle ya da bir çatal yardımı ile döndürerek makarna yuvaları hazırlayın ve bir fırın tepsisine yerleştirin (makarna yuvalarının ortasının açık kalmamasına dikkat edin). Daha sonra orta kısımlarına rendelenmiş parmesan peyniri koyun. Her yuvanın üzerine 1 adet yumurta kırın. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurtalar pişene kadar tutun. Fırından alıp servis yapın.

Tagliatelle: Orta incelikte, yassı şeritler biçimindeki İtalyan makarnası. Roma’da fettuccine olarak adlandırılır.

Kaynak: Sofra


Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Karıştırma kabımızın içerisine unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri