Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu erişte
Tavuklu erişte
Pratik Tavuklu erişte Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram un
3 adet yumurta
2 adet tavuk göğüs eti
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2’şer adet sivri biber ve domates
tuz, karabiber, kekik, pulbiber
yeteri kadar su

Hazırlanışı: Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp, tuz serperek, soğuk su ilavesi ile çok katı olmayan bir hamur elde edin. 10 dakika dinlendirip hamurdan iri bezeler koyarın ve çok ince olmayacak şekilde açın. 2 parmak kalınlığında katlayıp, keskin bir bıçakla ince ince kesin. Diğer taraftan jülyen (ince uzun şeritler halinde) doğranmış tavuk göğüslerini yapışmaz yüzeyli bir tavada çok az yağ ile pembeleştirin. Kabuğu soyulup doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyin. Eriştelerin üzerine gezdirip servis yapın.


Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp, tuz serperek, soğuk su ilavesi ile çok katı olmayan bir hamur elde edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri