Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sucuklu mantı
Sucuklu mantı
Pratik Sucuklu mantı Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
Yarım kangal sucuk
1 adet yumurta
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası

Hazırlanışı: Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun. Hamuru 4 parçaya ayırın. Parçaların üzerine nemli bir bez sererek yarım saat dinlendirin. Hamurları merdaneyle açıp minik kareler şeklinde kesin. Sucukları hamurların içine yerleştirip, karelerin dört köşesini birleştirerek kapatın. Tencerede su kaynatın. Kaynayan suya bir tutam tuz ve sıvıyağ ekleyin. Mantıları kaynayan suya atıp haşlayın. Daha sonra delikli kepçeyle tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos için tereyağını eritin. Salçayı ekleyip karıştırarak kavurun. Mantının üzerine sosu gezdirip servis yapın.
Aşçının notu: Hamurun çok yumuşak olmamasına dikkat edin. Yumuşak olduğunda biraz daha un ekleyebilirsiniz.


Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra blenderden geçirin. Shaker’a aktarıp üzerine süt ve çilekli dondurmayı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri