Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sucuklu mantı
Sucuklu mantı
Pratik Sucuklu mantı Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
Yarım kangal sucuk
1 adet yumurta
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası

Hazırlanışı: Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun. Hamuru 4 parçaya ayırın. Parçaların üzerine nemli bir bez sererek yarım saat dinlendirin. Hamurları merdaneyle açıp minik kareler şeklinde kesin. Sucukları hamurların içine yerleştirip, karelerin dört köşesini birleştirerek kapatın. Tencerede su kaynatın. Kaynayan suya bir tutam tuz ve sıvıyağ ekleyin. Mantıları kaynayan suya atıp haşlayın. Daha sonra delikli kepçeyle tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos için tereyağını eritin. Salçayı ekleyip karıştırarak kavurun. Mantının üzerine sosu gezdirip servis yapın.
Aşçının notu: Hamurun çok yumuşak olmamasına dikkat edin. Yumuşak olduğunda biraz daha un ekleyebilirsiniz.


Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün.

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri