Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Spagetti Napoliten
Spagetti Napoliten
Pratik Spagetti Napoliten Tarifi

Malzemeler: (5 Kişilik)
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince doğranmış soğan
1 orta boy konkase domates
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı tuz
300 gr spagetti
1 su bardağı domates
25 gr rendelenmiş kaşar ya da parmesan peyniri
 
Hazırlanışı:
Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Domatesleri ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Tuz ve biberi katıp, karıştırın. Tencereyi ateşten alın.
Bir başka tencerede spagettiyi hafif diri kalacak biçimde pişirin. Bir süzgece aktararak süzüp, temiz ve kuru bir tencereye alın. Kalan margarini ve domates sosunu ilave edin. Tuz ve biberini kontrol edip, gerekirse ekleyin. Soğanlı konkase domatesi katın. İki dişli çatalla, makarnaları kırmadan karıştırın.


Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri