Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Saçaklı Mantı
Saçaklı Mantı
Pratik Saçaklı Mantı Tarifi

Malzemeler:
5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz
 
Hazırlanışı:
Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.
Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin. İçerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun. Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.
Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.


Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayram için muhteşem bir tatlı

Çocukların çok seveceği renkli lokumlar...

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine kepekli unu ekleyip, tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri