Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı makarna
Patlıcanlı makarna
Pratik Patlıcanlı makarna Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 adet orta boy patlıcan
1 adet büyük boy domates
1 adet sarı dolmalık biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 paket kepekli çubuk makarna
1 tutam tuz

Hazırlanışı: Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun. Küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Doğradığınız patlıcanları tavaya alıp karıştırarak kızarmalarını sağlayın. Domatesi rendeleyip patlıcanın üzerine ekleyin. 6-7 dakika pişirin. Biberin tohumlarını çıkarıp iri küpler halinde doğrayın. Tavaya ilave edin. Fesleğeni de ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp bir tabağa alın. Diğer patlıcanı kabuğuyla halka halka doğrayın, tavada ters yüz ederek pişirin. Haşladığınız makarnayı süzün. Tabağın dibine halka patlıcanları dizin. Üzerine makarnayı koyun. En üste domatesli patlıcanı oturtun. Sıcak olarak servis yapın.


Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri