Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı makarna
Patlıcanlı makarna
Pratik Patlıcanlı makarna Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 adet orta boy patlıcan
1 adet büyük boy domates
1 adet sarı dolmalık biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 paket kepekli çubuk makarna
1 tutam tuz

Hazırlanışı: Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun. Küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Doğradığınız patlıcanları tavaya alıp karıştırarak kızarmalarını sağlayın. Domatesi rendeleyip patlıcanın üzerine ekleyin. 6-7 dakika pişirin. Biberin tohumlarını çıkarıp iri küpler halinde doğrayın. Tavaya ilave edin. Fesleğeni de ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp bir tabağa alın. Diğer patlıcanı kabuğuyla halka halka doğrayın, tavada ters yüz ederek pişirin. Haşladığınız makarnayı süzün. Tabağın dibine halka patlıcanları dizin. Üzerine makarnayı koyun. En üste domatesli patlıcanı oturtun. Sıcak olarak servis yapın.


Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akdeniz yeşillikleri ve ıspanağı karıştırın. Turp halkaları ve narı ekleyin.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri