Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanda makarna
Patlıcanda makarna
Pratik Patlıcanda makarna Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
bir buçuk su bardağı küçük yüksük makarna
Yeteri kadar su
3 adet orta boy bostan patlıcan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
250 gram kıyma
3-4 adet ince kıyılmış sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 adet küçük boy domates
2 dal taze kıyılmış maydanoz
2-3 dal fesleğen yaprağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini  çıkarın. İçlerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 5 dakika sonra sivri biber ve salçayı ekleyin. Biber biraz kavrulunca ince kıyılmış domates, tuz ve karabiberi ilave edin. Birkaç dakika sonra haşlanmış makarnayı ve maydanozu ekleyin. 2-3 dakika pişirip kenara alın. Fırında hafifçe pişirdiğiniz patlıcanların içine makarnalı harcı pay edin. Bir fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri