Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nohutlu mantı
Nohutlu mantı
Pratik Nohutlu mantı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı nohut
3 su bardağı un
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı yoğurt
3 diş dövülmüş sarımsak
tuz, karabiber
haşlamak için: 5 su bardağı su, tuz
üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı: Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Bu arada bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohudu haşlayın ve süzün. Haşlanmış nohudu blenderden geçirin ve bir kenara alın. Tereyağında ince kıyılmış soğanı hafifçe pembeleşene kadar soteleyin. Nohut, tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamurları 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurları 3x3 cm kare olacak şekilde kesin. Karelerin ortasına nohutlu karışımdan koyun ve hamurları önce üçgen şeklinde kapatın. Sonra da iki ucunu birleştirerek kavuşturun. Kaynamış tuzlu suda hamur yumuşayana kadar haşlayın ve kevgirle servis tabağına alın. Yoğurt ve sarımsağı karıştırıp, nohutlu mantının üzerine dökün. Eritilmiş tereyağında salçayı çevirin ve mantının üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz mantınızı tavuk veya et suyunda da haşlayabilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Bitter çikolatayı eritin. Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun. Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın.

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri