Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantarlı Makarna
Mantarlı Makarna
Pratik Mantarlı Makarna Tarifi

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Malzemeler: (4 kişilik)
1 paket makarna
4 su bardağı su
2’şer çorba kaşığı tuz ve sıvıyağ
yarım çorba kaşığı tereyağı

Sosu için: yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet soğan, 200 gram mantar
1 çorba kaşığı biber salçası
1’er çay kaşığı kekik ve karabiber
bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Suyu tencereye alın. Tuz, sıvıyağ ve tereyağını ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadığında makarnayı ilave edip 10 dakika haşlayıp, süzün. Sosu hazırlamak için sıvıyağı tencereye alın. Soğanı halka doğrayarak tencereye ilave edin. Soğanın kokusu çıkana kadar kavurun. İkiye böldüğünüz mantarları ekleyerek 5-6 dakika pişirin. Biber salçasını ilave ederek 3-4 dakika daha soteleyin. Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı, kekiği ve karabiberi ekleyerek, karıştırın. Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.


Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Yarmayı 2.5 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı ile yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri