Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantı
Mantı
Pratik Mantı Tarifi

Malzemeler: (5 Kişilik)
400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
Hazırlanışı:
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın.Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.
Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.


Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri