Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Makarnalı tart
Makarnalı tart
Pratik Makarnalı tart Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı kelebek makarna
6 adet milföy hamuru
200 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
3 çorba kaşığı sıvıyağ
10-12 adet mantar
2 adet küçük boy kabak
6 adet kurutulmuş domates
1 adet yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3-4 çorba kaşığı un
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine sıvıyağ, doğranmış mantar ve kabağı ilave edip birkaç dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın, ocaktan alın. Yumurta, süt, kaşar peyniri ve beyaz peyniri birlikte blenderden geçirin. Karışımı makarna ile harmanlayın. Milföy hamurlarını unlanmış zemin üzerine uçları üst üste gelecek şekilde koyun. Elinizle bastırarak birleştirin. Merdane ile tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın. Kalıbı hafifçe yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımları kesin. Hamurun üzerini çatalla birkaç yerinden delin. Makarnalı karışımdan yayın. Üzerine tavuklu karışımdan koyun. Yeniden makarnalı karışım ve tavuklu karışım koyun. En son kurutulmuş domatesleri yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu alın ve üzeri  kızarana kadar pişirin. Dereotu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

İtalyan yemekleri denemek isteyenler için ustasından farklı bir tarif. İtalyan Miclangeli De Lavrates sizler için hazırladı...

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri