Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Makarnalı tart
Makarnalı tart
Pratik Makarnalı tart Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı kelebek makarna
6 adet milföy hamuru
200 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
3 çorba kaşığı sıvıyağ
10-12 adet mantar
2 adet küçük boy kabak
6 adet kurutulmuş domates
1 adet yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3-4 çorba kaşığı un
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine sıvıyağ, doğranmış mantar ve kabağı ilave edip birkaç dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın, ocaktan alın. Yumurta, süt, kaşar peyniri ve beyaz peyniri birlikte blenderden geçirin. Karışımı makarna ile harmanlayın. Milföy hamurlarını unlanmış zemin üzerine uçları üst üste gelecek şekilde koyun. Elinizle bastırarak birleştirin. Merdane ile tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın. Kalıbı hafifçe yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımları kesin. Hamurun üzerini çatalla birkaç yerinden delin. Makarnalı karışımdan yayın. Üzerine tavuklu karışımdan koyun. Yeniden makarnalı karışım ve tavuklu karışım koyun. En son kurutulmuş domatesleri yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu alın ve üzeri  kızarana kadar pişirin. Dereotu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri