Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Makarnalı börek
Makarnalı börek
Pratik Makarnalı börek Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
¾ paket burgu makarna
2 çorba kaşığı sıvıyağ
6 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 demet pazının yaprağı
yarım su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3 adet yufka
tuz, karabiber, pulbiber
üzerine: susam, çörekotu, mavi haşhaş tohumu

Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış pazı yaprağını ilave edin. Yumuşayınca ocaktan alın. Kalan tereyağını eritin ılıtın. Üzerine süt ekleyip kenara alın. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kapta karıştırın. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 2 adet yufkayı dörde bölün. Kalan 1 adet yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde tepsiye yayın. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün. Üzerine haşlanmış makarnadan ve pazılı harçtan koyun. Peynirli karışımdan serpin. Harcın üzerine parçalara ayırdığınız yufkalardan koyun. Sütlü karışımla ıslatın. Yeniden makarna, pazı ve peynir koyun. Bu işleme yufkalar ve diğer malzeme bitene kadar devam edin. Kenarları dışa sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan sütlü karışımı üzerine dökün. 15 dakika dinlendirin. Üzerine susam, çörekotu ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri