Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Makarnalı börek
Makarnalı börek
Pratik Makarnalı börek Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
¾ paket burgu makarna
2 çorba kaşığı sıvıyağ
6 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 demet pazının yaprağı
yarım su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3 adet yufka
tuz, karabiber, pulbiber
üzerine: susam, çörekotu, mavi haşhaş tohumu

Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış pazı yaprağını ilave edin. Yumuşayınca ocaktan alın. Kalan tereyağını eritin ılıtın. Üzerine süt ekleyip kenara alın. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kapta karıştırın. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 2 adet yufkayı dörde bölün. Kalan 1 adet yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde tepsiye yayın. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün. Üzerine haşlanmış makarnadan ve pazılı harçtan koyun. Peynirli karışımdan serpin. Harcın üzerine parçalara ayırdığınız yufkalardan koyun. Sütlü karışımla ıslatın. Yeniden makarna, pazı ve peynir koyun. Bu işleme yufkalar ve diğer malzeme bitene kadar devam edin. Kenarları dışa sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan sütlü karışımı üzerine dökün. 15 dakika dinlendirin. Üzerine susam, çörekotu ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Saadet Kaleli'den makarna severler için lezzetli bir salata tarifi...

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri