Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kremalı makarna
Kremalı makarna
Pratik Kremalı makarna Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 paket makarna
4 adet taze soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 diş sarımsak
250 gram mantar
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı fesleğen
200 ml krema
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
tuz

Hazırlanışı: Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın. Bir tencerede margarini eritin. Sebzeleri yağda soteleyin. Kremayı ve tuzu ekleyip karıştırın. Fesleğen ve parmesan peyniri ekleyin. 1-2 dakika peynir eriyene kadar bekleyin. Soğumadan servis yapın.


Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri