Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kolay lazanya
Kolay lazanya
Pratik Kolay lazanya Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik

12 yaprak lazanya
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
tuz, karabiber, sıvıyağ
beşamel sosu için: 2 su bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
sıvıyağ, tuz, karabiber
muskat cevizi

Hazırlanışı: Tavayı ocağa alıp içerisine sıvıyağ döküyoruz. Üzerine kuru soğanı, sarımsağı koyup kavuruyoruz. Üzerine kabuğu soyulmuş doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ilave ediyoruz. Kıymayla bu karışımı yoğurup harcı hazır hale getiriyoruz. Diğer tarafta bir tencereye sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Unu ilave edip çırpma teliyle karıştırıp kavuruyoruz. Daha sonra üzerine soğuk süt döküp hızlıca karıştırıyoruz. Tuzunu, karabiberini, muskat cevizini koyup kıvamını kontrol ediyoruz. Biraz akıcı bir kıvam olmalı. Fırın kabını veya borcamı yağlayıp zemine yaprak lazanya koyuyoruz. Üzerine kıymalı harçtan koyup onun da üzerine beşamel sosundan döküp biraz da rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Bu işlemi lazanyalar bitene kadar yapıyoruz. (ortalama 4 veya 5 kat olmalı). Son koyduğumuz hamurun üzerine sadece beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Fırına koymadan önce 10 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra 170 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.


Tavayı ocağa alıp içerisine sıvıyağ döküyoruz. Üzerine kuru soğanı, sarımsağı koyup kavuruyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri