Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayseri mantısı
Kayseri mantısı
Pratik Kayseri mantısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
4 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çay bardağı su
tuz
içi için: 1 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
tuz
sosu için: 2 adet domates, 3 adet biber
1’er çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağı
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı et suyu
birer tutam pulbiber ve reyhan
üzeri için: sarımsaklı yoğurt ve sumak

Hazırlanışı: Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın. Unlu bir zeminde açın. Açtığınız hamurları önce 1 cm’lik şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm aralıklarla kesin. Kıymayı incecik kıydığınız soğan ve tuzla karıştırıp kestiğiniz hamurların içlerine yerleştirin. Köşelerini bohça gibi ortaya toplayarak kapatın. Tuzlu suda haşlayıp süzün ve üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. Sosu için, küçük doğranmış domates ve biberleri zeytinyağında sote edin. Daha sonra tereyağını ilave edin. Eriyince biber salçası, et suyu, pulbiber ve reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Süzerek servis tabaklarına alın. Sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın.


Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Sable hamurunu hazırlamak için margarini, yumurta sarısı, pudraşekeri, kabartma tozu ve unu derin bir kapta kulak memesi kıvamını alana dek karıştırın.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri