Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kavurma makarna
Kavurma makarna
Pratik Kavurma makarna Tarifi

Malzemeler: 3-4 kişilik
Yarım paket makarna
2 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun. Makarnalar pembeleşince tuz ve kaynar su ilave ederek kapağını kapatın. Kaynayınca kısık ateşte suyunu çektirerek pişirin. Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağı ile susamı, pembeleşinceye kadar kavurun ve pişmiş olan makarnanın üzerine gezdirerek dökün. Karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.


Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin!

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri