Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kavurma makarna
Kavurma makarna
Pratik Kavurma makarna Tarifi

Malzemeler: 3-4 kişilik
Yarım paket makarna
2 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun. Makarnalar pembeleşince tuz ve kaynar su ilave ederek kapağını kapatın. Kaynayınca kısık ateşte suyunu çektirerek pişirin. Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağı ile susamı, pembeleşinceye kadar kavurun ve pişmiş olan makarnanın üzerine gezdirerek dökün. Karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.


Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri