Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıtırlı mantı
Kıtırlı mantı
Pratik Kıtırlı mantı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 adet yumurta
2 su bardağı su
200 gram kıyma
1’er tatlı kaşığı tuz ve karabiber
1 adet orta boy soğan
alabildiğince un
üzerine: sarımsaklı yoğurt
tereyağı, nane, pulbiber

Hazırlanışı: Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın. Unu çukur bir kaba alıp, yumurtayı kırın ve 2 su bardağı soğuk suyu dökün. Ele yapışmayan ve oldukça sert bir hamur elde edin. Hamur istenilen sertliğe gelince 5 eşit parçaya bölün. Oklavayla hazır yufka büyüklüğünde açın. Yufkanın yarısına, parmağınızla bastırarak kıymalı harçtan koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Üzerine bolca un serpin. Daha sonra rulet yardımıyla, küçük kareler elde edecek biçimde, enine ve boyuna kesin. Kesilen parçaları elinizle ayrıştırın. Hazırlanan mantıları temiz bir bezin üzerine yayın. Diğer 4 parça hamura da aynı işlemi uygulayın. En son parçayı açtıktan sonra yufkayı oklavaya sarın ve rulo biçimini bozmadan oklavayı çekin. Hamuru 2 cm genişliğinde kesin. Kesilen parçaları açarak üst üste koyup, erişte gibi kesin. Bol yağda kızartıp kıtırlaştırın. Diğer yandan geniş bir tencereye bol miktarda su alarak 1 çorba kaşığı tuz ilave edip, kaynatın. Bezin üzerinde havalanan mantıları kaynar suya atın. Piştikten sonra delikli kepçe ile süzerek tabaklara alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı gezdirin. Kızarttığınız erişteleri, nane ve pulbiberi de üzerine ekleyip servis yapın.


Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri