Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fincan mantısı
Fincan mantısı
Pratik Fincan mantısı Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Hamur için: 40 gram yaşmaya
1 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
alabildiği kadar un
1 çorba kaşığı margarin
tuz
İçine: 1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz
üzerine: yarım paket margarin
yarım kg sarımsaklı yoğurt
maydanoz

Hazırlanışı: Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve şeker ekleyip, karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 1 saat bekletin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı margarini koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Soğutun. Hamuru ikiye bölün. İki hamurdan da 10’ar adet beze yapın. Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün. Açtığınız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın. Tepsiye yayın. Hazırladığınız içi yayıp, kalan 10 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Tepsiye yerleştirip üzerine kalan margarini sürün. Son olarak bir fincanla bastırarak şekil verin ve hiç bozmadan önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca fincanla kesilmiş mantıları servis tabaklarına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Maydanozla süsleyip servis yapın.


Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın.

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri