Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fincan mantısı
Fincan mantısı
Pratik Fincan mantısı Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Hamur için: 40 gram yaşmaya
1 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
alabildiği kadar un
1 çorba kaşığı margarin
tuz
İçine: 1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz
üzerine: yarım paket margarin
yarım kg sarımsaklı yoğurt
maydanoz

Hazırlanışı: Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve şeker ekleyip, karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 1 saat bekletin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı margarini koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Soğutun. Hamuru ikiye bölün. İki hamurdan da 10’ar adet beze yapın. Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün. Açtığınız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın. Tepsiye yayın. Hazırladığınız içi yayıp, kalan 10 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Tepsiye yerleştirip üzerine kalan margarini sürün. Son olarak bir fincanla bastırarak şekil verin ve hiç bozmadan önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca fincanla kesilmiş mantıları servis tabaklarına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Maydanozla süsleyip servis yapın.


Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri